Blogg

21 juni 2018

Passivitet i de egna twitterleden för S, MP och allianspartierna

Med mindre än tre månader kvar till valet har både regeringspartierna och allianspartierna svårt att aktivera sina egna stödtrupper. I alla fall på Twitter. SD har ett guldläge med mycket aktiva Twitteranhängare. Men Alliansen, S och MP har svårt att skapa samma starka engagemang.

Posted by Per Söderpalm

Läs mer

11 juni 2018

Skattefrågan den dolda valfrågan?

En valfråga är den som förmår vända väljarströmmar. Skatterna kan vara en sådan fråga för Moderaterna.

Posted by Toivo Sjörén

Läs mer

1 juni 2018

Inte bara invandring driver väljare till SD

Det är en förenkling att endast tillskriva invandringsfrågan tillväxten hos Sverigedemokraterna. SD-väljarna särskiljer sig kraftigt jämfört på fler punkter. I väsentligt lägre utsträckning upplever de att politiker lyssnar, att de får valuta för skatterna och att de är respekterade av samhället. Invandringsfrågan verkar ha blivit en symbol för att samhällets fokus och resurser vänds till andra än mig själv.

Posted by Jonathan Wennö, 54006 kommentarer

Läs mer

27 mars 2018

Ökad intensitet: Lag & ordning toppar, sjukvård avancerar i sociala medier

Intensiteten i samtalet ökar. Två välfärdsfrågor står mot två lite hårdare teman i toppen. (MP) tappar kraftigt och (V) tar fart. Samtalet om partier och partiledare i sociala medier speglar tydligt vad allmänheten tycker är viktigast.

Posted by Per Söderpalm

Läs mer

19 mars 2018

Hanif Bali mest retweetad om partier och partiledare

Kantar Sifo analyserar samtalet kring Sveriges partier och partiledare i sociala medier och vilka frågor som diskuteras i anslutning till dem

Posted by Per Söderpalm

Läs mer

Visar 1-5 av 16. Nästa ›