Semiotiken visar vad du signalerar

Vi tolkar allt vi förnimmer till något som bär en betydelse för just oss. Det är en funktion för överlevnad – är marken fast framför mina fötter? Möter jag en vän eller fiende? Kommer det att bli en kall natt?

Vilken betydelsen blir, styrs till stor del av inlärda kulturella koder. Semiotik är vetenskapen om tecken och koder, om hur kulturen bygger betydelser. Sedan massbildens expansion i efterkrigstid har bildsemiotik varit en etablerad forskningsmetod för att förstå hur visuell kommunikation signalerar olika värden och innebörd.

Vår semiotiker är expert på att analysera och förklara tonaliteten i dina kontaktytor – som din visuella identitet, hemsida, annonsering, rörlig bild, kundmöten, lokaler, pressbilder, bildbank, texter och grafik. Tecknen kan vara färger, former, strukturer, rörelser, vinklar, ljud, interaktion, textur och andra metaforer. Den semiotiska analysen ger ett praktiskt orienterat underlag för mer strategiskt tydlig och träffsäker kommunikation.

Semiotisk analys är ett värdefullt komplement till NeedScope då den med tydlighet och visuella exempel:

Förklarar varför ert varumärke/din kommunikation signalerar dessa värden

Kartlägger vilket/vilka arketypiska uttryck er kommunikation bär

Rekommenderar vad som bör förstärkas, undvikas och twistas i er kommunikation för att ni ska signalera önskad arketypisk målposition

Förklarar hur ett önskat värde/egenskap kan uttryckas i en viss arketyp

Ger guidelines för hur man uttrycker en arketyp (och därmed möter målgruppens behov) i sin kommunikation, som underlag för briefer (till byråer, kreatörer, fotografer), innovationsarbete och varumärkesvård

Vår semiotiker

Med en bakgrund inom konstvetenskap, multimediepedagogik och designteori och lång erfarenhet av semiotiska analyser av marknadskommunikation analyserar jag hela spektrat av kontaktpunkter, inom allt från FMCG, television och mode till politisk kommunikation och industriell design.

Hör av dig så berättar jag mer!

Följ www.facebook.com/semiotik för semiotiska tips och betraktelser.

Share Image: 
Show Booking Form: 
Show mobile improvement form: 
Show Send Request Form: 
Block Contact: 

Kontakta mig!

Fyll i din e-postadress, så kontaktar vi dig senast nästkommande vardag.

Alternative header: 
Invert background: