You are here

2016-11-22

Katarina Önell från Kantar Sifo utnämnd till ambassadör för mångfald inom näringslivet

Working for Change – som arrangeras på Stockholmsmässan idag och som är Sveriges ledande mångfaldskonferens – utser varje år tre ambassadörer som främjar mångfald och affärsnytta inom näringslivet. I år går utnämningen till Kantar Sifos medarbetare Katarina Önell inom kategorin ”Information”.

Varje år utser Working For Change tre ambassadörer i Sverige som framgångsrikt använder mångfald i sin verksamhet. Insatsen ska vara nyskapande, relevant för affären och på sikt bidra till en positiv förändring i samhället. Att bli utnämnd till ambassadör innebär att man är en inspirerande förebild som Working for Change med stolthet lyfter fram inom Sveriges näringsliv.

Motiveringen till utnämningen av Katarina Önell, som är seniorkonsult på Kantar Sifo och ordförande för Diversity Charter Sweden (ett näringslivsinitiativ för ökad mångfald), lyder:

Katarina Önell har, för sitt personliga engagemang och professionella arbete, tilldelats priset i kategorin ”information”. Katarina har mer än 20 års erfarenhet av internationella ledarskapsstudier, medarbetarundersökningar och värderings- och förändringsarbete. Varje dag möter hon svenska och internationella kunder och tar del av deras affärsutmaningar. Hon har lång egen erfarenhet från olika ledarpositioner och ledningsgruppsarbete. Som diplomerad coach faciliterar hon ledningsgrupper, coachar chefer samt utbildar ledare såväl som HR.

Katarina Önell kommenterar utmärkelsen:
– Konkurrensen om arbetskraften är stenhård i en global och sammankopplad värld. Samtidigt står Sverige och svenska företag inför en rad utmaningar där det råder brist på arbetstagare inom flera yrkeskategorier. Det gör att företagen måste utveckla sina bemanningsstrategier och bli bättre på att anställa och utveckla människor med olika bakgrunder för att kunna konkurrera och utvecklas som företag. Jag brinner för de frågorna och det är ett privilegium att får hjälpa företag och organisationer att realisera sina mångfaldsstrategier, både som ledarskaps- och organisationskonsult på Kantar Sifo och som verksam inom Diversity Charter i Sverige, säger Katarina Önell.

Övriga två ambassadörer som utses av Working for Change är Alexander Riddermark, vd för Riddermark bil, som får utmärkelsen inom kategorin ”Innovation” för sin rekryteringsprocess och Sodexos vd Azita Shariati som tilldelas utmärkelsen inom kategorin ”Ledare”. Hon har under lång tid har arbetat för att skapa ett företag med mångfald och jämställdhet som grund för verksamhetens affärsmässiga utveckling.

Mångfaldskonferensen Working for Change sammanför ledare, chefer, politiker och forskare och konferensen fokuserar i år på vilket ledarskap som krävs för att leda och hantera mångfald, skapa inkluderande arbetsplatser och ta tillvara på all den kompetens som finns i Sverige.

Läs mer om Working for Change på: www.workingforchange.se

För mer information om Kantar Sifos medverkan, kontakta:
Katarina Önell, Seniorkonsult inom Employee Research & Consulting på Kantar Sifo
Telefon: 08-507 422 82
E-post: Katarina.Onell@tns-sifo.se

Share Image: