Webinar: Mångfald är kompetens i vilken form den än kommer

Ett webinar om att följa upp mångfald och inkludering.

Webinar: Mångfald är kompetens i vilken form den än kommer

EU har utsett maj 2021 till en månad med fokus på mångfald och inkludering på våra arbetsplatser. Företag och organisationer runt om i Europa firar tillsammans det arbete som pågår i syfte att främja mångfald och driva på inkluderande arbetsmiljöer.

Idag är social hållbarhet del i FN:s globala mål för hållbara samhällen (Agenda 2030) som flera länder, företag och organisationer arbetar efter. Dock saknas det ofta kunskap och erfarenhet i hur det går att belysa mångfald och inkludering. Det vill vi ändra på. 

I maj passar vi på att bidra med kunskap om olika sätt att synliggöra mångfald i media, jämställdhet för olika grupper i samhället och inkluderande kulturer på våra arbetsplatser. Vi vill också visa vad det går att göra och hur det går att följa upp mångfald och inkludering på ett systematiskt sätt.

Innehåll:

— Rättvisaren, inkludering och mångfald i media och reklam, Ricki Petrini, Mediekompaniet och Maria Lundahl samt Karin Sandelin, Kantar Sifo berättar om arbetet bakom Rättvisaren 2019 och 2020

— Samverkan för inkluderande arbetsplatser, Malin Grundqvist och Jennie Bacchus Hertzman, Kantar Sifo berättar om att bli en del av svaret på #metoo. Tystnadskulturen är fortfarande stor, - bättre samverkan för inkluderande arbetsplatser fria från trakasserier.

— Inkludera för en öppen arbetsmarknad, Jennie Bacchus Hertzman, Kantar Sifo och Rodrigo Garay, Working for Change berättar om arbetet för en mer jämlik och inkluderande rekryteringsprocess.
 

Moderator: Katarina Önell, Employer Research expert, Kantar Sifo och tidigare Ordförande på Diversity Charter.


Dag: Torsdag 27 maj,  2021
Tid: kl. 11.15 - 12.15
Plats: Online (Zoom)


Anmäl dig här


Webinariet är kostnadsfritt. Vid frågor om evenemanget vänligen kontakta Frida Wentzel.

Show Seminar: 
No
Share Image: 
Event end date: 
Thursday, 27 Maj, 2021
Event start date: 
27/05/2021