Seminarium

Så får vi svenska folket att må bättre - Hälsopolitisk barometer 2019

Frukostseminarium om svensk hälsopolitik, hur du kan påverka debatten och forma framtida beslut.

Så får vi svenska folket att må bättre - Hälsopolitisk barometer 2019

Hur ska svenskarna må bättre? Tar politikerna rätt beslut för att främja hälsa, förebygga ohälsa och ge rätt vård? Rör debatten ens rätt frågor? Var med och ta fram underlaget för framtidens hälsopolitik.

Hälsa och omsorg är en av vår tids största utmaningar. Sjukvården är den tveklöst viktigaste sakfrågan enligt väljarna*. Hur får ni landets beslutsfattare att lyssna på de frågor som är absolut viktigast inom hälsopolitiken, ur ert perspektiv? Politiska beslut flyttar miljarder kronor, men tas de besluten grundade på fakta om vad människor faktiskt upplever och behöver?

I Norge genomfördes nyligen för tredje året i rad en framgångsrik hälsopolitisk barometer för att ge politikerna rätt beslutsunderlag. Den har satt agendan, den har präglat debatten och engagerat landets viktigaste hälsopolitiker. Vilka frågor lyfter den? Kan och vill vi tillsammans göra en svensk version av den norska succén?

Välkommen på ett frukostseminarium där Eva Fosby Livgard från Kantar TNS presenterar Helsepolitisk barometer, hur den används av de medverkande organisationerna och vilken effekt den ger – för opinionsbildning, för påverkan och ny kunskap.

  • Dag: Torsdag 4 oktober 2018
  • Tid: kl. 09.00 – 10.00 (frukost serveras från kl. 08:30)
  • Plats: Kantar Sifo, Vasagatan 11, 1 tr

 

Kantar Sifos planerade Hälsopolitiska barometer bygger på en oberoende syndikerad undersökning som kartlägger befolkningens åsikter i hälsopolitiska frågor. Vi utgår från WHO:s definition av hälsa; ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande.

* 83 % angav att sjukvården var mycket viktig på frågan ”Hur viktigt tycker du att följande politiska frågor är?” (Kantar Sifo, juni 2018)

 

Anmäl ditt intresse till seminariet genom att maila till Jennie Bacchus Hertzman eller Martin Ahlqvist!

Martin Ahlqvist

Client Director Kantar Public

0709-732520

Show Seminar: 
Yes
Share Image: 
Event end date: 
Thursday, 4 Oktober, 2018
Event start date: 
04/10/2018