Ung Opinion

Ungas åsikter spelar roll. För att fatta rätt beslut om framtiden måste du först lyssna.

Ung Opinion

Lyssna på landets unga – de spelar roll.

För att förändra framtiden måste du förstå den. Vet du hur ungdomar tänker idag? Det är dags att ge dem en röst i debatten.

Även om alla har varit unga, har vi inte erfarenhet av att vara ung idag. Unga lever i en annan kontext än när tidigare generationer växte upp, med andra förutsättningar, som präglar deras värderingar och val.

För att förstå dem måste vi lyssna. Är du redo att agera direkt? Klicka här för att skicka ett mail till Malin Grundqvist!

 

Svårflirtad grupp - smart upplägg

Samtidigt är just unga en målgrupp som är svår och kostsam att nå via traditionella undersökningar. Det gör att många genar för att få någon slags resultat. Men unga förtjänar bättre än så. Deras röst är viktig och vi vet att ni som lyssnar tar beslut som formar framtiden. De besluten ska alltid vila på stabil grund och pålitliga resultat.  

Kantar Sifo lanserar nu den återkommande opinionsundersökningen Ung Opinion. Målgruppen är Sveriges unga mellan 13 och 26 år. För att vi ska göra rätt, har vi lyssnat och tagit råd från representanter bland Sveriges unga. Vår ambition med Ung Opinion är att ge unga en röst i debatten, samtidigt som vi ger organisationer, företag och myndigheter en möjlighet att lyssna innan viktiga beslut fattas. 

 

Vem får ställa frågor?

Vi vänder oss till samhällsaktörer som med tyngd vill kunna uttala sig specifikt om vad unga tycker är viktigt, svårt, roligt eller oroande. 

Många vill nå unga, men ofta brister kvaliteten eller förmågan att betala vad det kostar. I Ung Opinion systematiserar vi undersökningen så att fler delar på kostnaden utan att tulla på resultatet. Ung Opinion håller samma höga kvalitet och goda representativitet som våra övriga opinionsundersökningar. Vi är en av få aktörer som är godkända av SR Ekot, som sätter kvalitet och tillförlitlighet främst. 

 

Ung Opinion är landets unga

Undersökningen besvaras per telefon av 1000 unga i ett slumpmässigt urval baserat på SPAR. När det gäller de yngsta, åldersgrupp 13-15 år, kommer deras föräldrar att kontaktas för att godkänna medverkan i undersökningen. Detta för att hålla oss till branschens etiska riktlinjer. Undersökningen ger representativitet för den unga befolkningen och det antal intervjuer som exempelvis Ekot ställer krav på för publicering. 

Vill du veta mer om Ung Opinion? Kontakta mig gärna!. 

Malin Grundqvist

Project Manager

0701-84 20 71

Ung Opinion
Ung Opinion spelar roll. Kantar Sifos återkommande opinionsundersökning bland Sveriges unga. För dig som vill kunna uttala dig specifikt om vad unga tycker är viktigt.
Contact: 
Malin Grundqvist
Kantar Sifo
Share Image: 
Ung Opinion
Show Booking Form: 
Show mobile improvement form: 
Show Send Request Form: 
Alternative header: 
Invert background: