Blogg

28 oktober 2019

Kontext och medial agenda har stor påverkan på partierna

Den politiska kontexten och mediala bilden av partierna påverkar opinionen. Frågan om lag & ordning toppar i redaktionella och sociala medier visar Mediemätaren.

Posted by Per Söderpalm

Läs mer

19 mars 2018

Hanif Bali mest retweetad om partier och partiledare

Kantar Sifo analyserar samtalet kring Sveriges partier och partiledare i sociala medier och vilka frågor som diskuteras i anslutning till dem

Posted by Per Söderpalm

Läs mer

7 februari 2018

Blir integration, lag och ordning årets valfrågor?

Har integration, lag och ordning redan paxat årets pallplatser i den politiska debatten? Partierna har ingen enkel uppgift att hitta en egen position på agendan, men för en opinionsbildare under ett valår är det avgörande. Hur ligger er hjärtefråga till i den politiska debatten?

Posted by Per Söderpalm

Läs mer

3 januari 2018

Varför mäta partiledarförtroende?

Politik lever på förtroende. Kan man lita på personen vid kriser? Kan man tro att vallöften uppfylls? Är det en person som jag vill skall företräda mina intressen? Toivo Sjörén förklarar i detta inlägg vad våra mätningar av partiledarförtroende säger.

Posted by Toivo Sjörén

Läs mer

15 december 2016

Fem mediala framgångsfaktorer i opinionen

Hur det går för de politiska partierna beror på en rad olika faktorer. Vissa saker går att påverka medan andra är betydligt svårare. Kantar Sifo genomför flera löpande undersökningar där vi följer partierna i redaktionella och sociala medier, deras tonalitet och frågeprofil samt hur allmänheten uppfattar den. Utifrån dessa undersökningar och egna erfarenheter ser vi på Kantar Sifo fem faktorer som är särskilt viktiga för att nå framgång i opinionen.

Posted by Per Söderpalm

Läs mer

Visar 1-5 av 5.