Blogg

27 februari 2020

Har S gått till höger?

I en ny studie där vi jämför med valåret 2018 kan vi se väljarnas egen uppfattning om sig själva och hur andra placerar dem i en vänster/högerskalan.

Posted by Toivo Sjörén

Läs mer

7 juni 2019

Röstviljan avgör i stor utsträckning EU valen

Valdeltagent i EU-valet är lägre än i riksdagsvalet. Orsaken är att väljarna tycker att det inte finns frågor som är tillräckligt meningsfulla att gå och rösta för.

Posted by Toivo Sjörén

Läs mer

5 juni 2019

Danskarnas val 2019

Vår kollega Camilla Kann Fjeldsøe, chef för opinionsundersökningar på Kantar i Danmark, berättar om utkomsten av folketingsvalet i onsdags.

Posted by Camilla Kann Fjeldsøe

Läs mer

29 maj 2019

Liberala och gröna vindar blåser starkast i Europa – inte konservativa eller högerextrema

Det finns en föreställning om kraftiga högerextrema vindar i Europa men de verkliga vindar är snarare liberala och gröna. Vem brister i att beskriva verkligheten?

Posted by Jonathan Wennö

Läs mer

18 september 2016

Väljarbarometern september 2016

Hösten inledning innebär en klar utjämning mellan blocken. Statistiskt är det nu inte någon skillnad mellan blocken även om alliansen har ett siffermässigt övertag på 1,5 procent. Det är i historiskt perspektiv ett mycket lågt övertag för en opposition två år före valet. En förklaring till detta är förstås att SD är fortsatt starkt och numera utgör ett tredje block som direkt påverkar en regerings möjligheter att få igenom sina förslag.

Posted by Toivo Sjörén

Läs mer

Visar 1-5 av 5.